novo kdo roba projekt kontakt

www.selektor.si - poezija, filozofija

Roba

Roba

Tukaj objavljamo večja dela, kot npr. knjige in pesniške zbirke.

 

 

Tomo NOVOSEL   Simon ORGULAN
     


 

VEZELA

(Tomo Novosel)

 

Dokumentarec o anarhističnem umetniku Francu Vezeli/Zlatku Verzelaku. Vodi nas skozi pot njegovega osebnega in ustvarjalnega življenja. Režiser filma je Tomo Novosel.

 


 

Tu se piše življenje

(Tomo Novosel)

 

Celovečerec Tu se piše življenje (avtor: Tomo Novsel) se je 8. februarja premierno odvrtel v prostorih kulturnega doma Slovenj Gradec. Film odlikuje s humorjem začinjena družbena tematika ter skrajno pozitiven sprejem gledalcev in filmske stroke.

 


 

Eksperimentalna umetnost

(Kaja Kos, Tomo Novosel)

 

Brošura iz eksperimentalne razstave, ki se je odvijala 2. septembra v Narodnem domu Mežica. Moto razstave je bil "Eksperimentalna umetnost", ki je vključevala slike Kaje Kos v povezavi s poezijo Toma Novosela, ki je bila vezna nit vsega naslikanega.

 


 

Normala utruja

(Tomo Novosel)

 

Tomo Novosel predstavlja sveže napisani 300-stranski roman, z naslovom - uganili ste - Normala utruja. Dotika se tematike ateizma, islamskega monoteizma, med vsem skupaj pa tudi kakšnega piva ali dveh...

 


 

Onomatopoetikon življenja

(Tomo Novosel, Romana Kovač)

 

Mlada študenta se nam predstavita z njunim prvencem, ki prihaja v obliki pesniške zbirke. Onomatopoetikon življenja je nastal v letu 2008, vsebuje pa 5 sklopov pesmi (3 od Toma, 2 od Romane). Tukaj lahko dobite zastonjsko pdf verzijo brez kakršnihkoli dodatnih obveznosti.

 


 

Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla

(Simon Orgulan)

 

Kako se počuti nekdo, ki se je rodil v družbi, zgrajeni na jedru nesmisla? Kako bi se počutili vi in kaj bi z vašo situacijo naredili? To je filozofsko obarvana družbeno-kritična zgodba, ki je postopoma izhajala na koroškem portalu Bajta.si. Pri nas je na voljo PDF verzija!

 


 

Vloga učiteljevega pedagoškega pristopa pri dijakovi motivaciji za izobraževanje

(Simon Orgulan, mentorstvo: Damjan Šimek)

 

Mnogo učiteljev poučuje po načinu, ki se jim je tekom let izkazal za najbolj učinkovitega. A marsikak učitelj se ne zaveda, kaj se dogaja v zakulisju psihe dijakov; zadovoljene morajo biti 3 temeljne potrebe, da bo izobraževanje uspešno. Raziskovalno nalogo (področje raziskovanja: psihologija) sem naredil z namenom, da izboljšam stanje šolskega sistema pri nas in informiram profesorje o tem psihološkem konceptu.

  Najnovejše




Objavljamo roman Toma Novosela z naslovom Normala Utruja. Dotika se raznovrstnih problematik islama, pa tudi kakšnega piva med vsem tem.
  •  
  •  
  •