novo kdo roba projekt kontakt

www.selektor.si - poezija, filozofija

Simon Orgulan

Raziskovalna naloga: Vloga učiteljevega pedagoškega pristopa pri dijakovi motivaciji za izobraževanje - Simon Orgulan (mentorstvo: prof. Damjan Šimek)

V okviru projekta "Mladi za napredek Maribora" v šolskem letu 2008/09 sem naredil raziskovalno nalogo na področju psihologije. Raziskoval sem pedagoške pristope in kaj najbolj blagodejno vpliva na dijakovo motiviranost v šolskem okolju. Z nalogo želim izkoreniniti zastarelo prepričanje, da je samo z železno roko in bičem mogoče zares učinkovito poučevati in da obstaja alternativni pristop, ki ne samo, da je bolj človeku prijazen, ampak prinaša boljše rezultate. Pri šolski uspešnosti motivacija igra veliko vlogo, na njo pa lahko profesorji še kako vplivajo; tako pozitivno, kot tudi negativno!

 

Objavljam celotno nalogo in 2 povzetka; enega v obliki plakata, drugega kot powerpoint predstavitev.

 

 

Dodano 3.6.2009:

Objavljam še letak, ki sem ga delil ob predstavitvi naloge na učiteljski konferenci. To je dvostranski povzetek celotne vsebine naloge in strnjena razlaga teorije s podanimi primeri.

 

 

Za odpiranje datotek potrebujete Acrobat reader (Adobe) in Powerpoint (Microsoft) ali kak soroden program.

  Najnovejše
Objavljamo roman Toma Novosela z naslovom Normala Utruja. Dotika se raznovrstnih problematik islama, pa tudi kakšnega piva med vsem tem.
  •  
  •  
  •