novo kdo roba projekt kontakt

www.selektor.si - poezija, filozofija

Tomo Novosel

Normala utruja (2011) - Tomo Novosel

 

(Povzetek knjige: Simon Orgulan)

" To je zgodba o mladem pisatelju, ki poskuša odkriti, kam v resnici spada. Deli se na dva dela, kakor tudi – vsaj na videz – njegova osebnost. Predstavi se nam tako njegova konfuzna, a duhovita polovica, kot tudi zrelejša in predvsem odgovornejša stran. Alkoholne avanture, čeprav nadvse zabavne na kratki rok, pa tudi ne zmorejo večno zapolnjevati praznine, v kateri se utaplja, upajoč na... boljši jutri. Ne, čas je za nekaj novega.

 

Nepretrgano hrepenenje in nenehno iskanje sta končno obrodila sadove. Po naključju je njegovo pot zaneslo med ljudi, na katere je večino svojega življenja gledal čisto drugače, kot jih dojema zdaj. Vstopil je v zanj čuden svet muslimanov. Kar se je začelo zgolj kot projekt, lahko bi mu rekli kar svojevrstna raziskovalna naloga, se kasneje izkaže kot nekaj, kar za večno spremeni njegov način razmišljanja in predvsem dojemanja sveta okoli sebe. Za svojo knjigo je bil pripravljen žrtvovati marsikaj, tudi stare navade, čeprav bi to zanj lahko pomenilo popolno vrnitev na štartno točko. Je naš večni raziskovalec zdaj končno našel take vrste pijačo, ki se kot šal zavije okrog človekove duše in jo greje tudi brez tega, da se junak naslednje jutro zbudi z nadležnim mačkom? "

 

Novoselova "Normala utruja" na Bajta.si - Ana Pisar (foto: Miha Kolar)

Kratko poročilo iz Resnica-haq.com

 

Normala utruja - intervju na Vimeo.com.
(snemanje: Miha Kolar, spraševalec: Mario Pesić)

 

 

Če vas zanima nakup lastnega izvoda knjige, se lahko obrnete na tomo(afna)selektor.si.

 

Za ceno povprašajte po mailu.

 

  Najnovejše
Objavljamo roman Toma Novosela z naslovom Normala Utruja. Dotika se raznovrstnih problematik islama, pa tudi kakšnega piva med vsem tem.
  •  
  •  
  •